Journalisten / recensenten
Voor het aanvragen van een recensie-exemplaar of hoge resolutie beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Rianne van Duin.

Lovende woorden in rapport van de Griffeljury!
De jury schrijft in haar algemene inleiding "[...] 2009 was een jaar met veel verrassingen en ruimte voor creativiteit en kunstzinnigheid. Opvallend was het grote aantal prachtig geïllustreerde prentenboeken, waarbij wij ons moesten inhouden om niet op de stoel van de Penseeljury te gaan zitten. Zo was de jury bijzonder gecharmeerd van het prentenboek Jouw avontuur dat Rianne van Duin in eigen beheer uitgaf; een interactief avonturenverhaal dat is geïnspireerd op computergames. Het is een mooi voorbeeld van hoe in het huidige informatietijdperk grenzen tussen verschillende media beginnen te vervagen. [...]"
Het volledige rapport kun je hier downloaden.

Gesignaleerd
Hieronder alle artikelen/recensies die over Jouw Avontuur zijn gevonden. Heb jij een artikel gezien dat hier niet bij staat? Rianne hoort het heel graag!


Trouw, 12 juni 2010 (klik op het plaatje voor een vergroting)


Kidsweek Junior, 20 mei 2010 (klik op het plaatje voor een vergroting)

[naar boven]


'Lezen', jaargang 5 nummer 2, 2010 (klik op het plaatje voor een vergroting)

[naar boven]


Deze leuke aankondiging/recensie stond op pagina 1 van het Uitkrant OBA journaal van februari 2010!

[naar boven]

Beschrijving in het Centraal bestand Kinderboeken van de Koninklijke Bibliotheek
Ingenieus samengesteld prentenboek met een spel op dikke kartonnen bladen waarin magneetjes zijn verwerkt. Met een los magnetisch plaatje (ca. 10 mm doorsnee) moet de lezer een rode lijn volgen, die kris-kras door het boek heen loopt en met behulp van gaten aan alle kanten van de bladzijden langs allerlei sprookjesfiguren voert. De opdracht is om de goudschat van de koning terug te halen bij de draak, en daarmee een afspraakje met de prinses te verdienen. In het midden van elke pagina zijn twee helften van een flapprent open te slaan, waarachter zich de sprookjesfiguren bevinden: de heks, het monster, de bakker, de tovenaar, de prinses, de draak en de koning. Bevat enkele losse onderdeeltjes. Uitgegeven met financiele ondersteuning van het Fonds BKVB (Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst).

[naar boven]


Reportage op Salto 1: Op 20 januari, tijdens het Nationaal Voorleesontbijt, las Rianne Jouw Reuze Avontuur voor op de Louis Bouwmeesterschool in Amsterdam Nieuw West.

[naar boven]


Tip van de maand december 2009 op kinderopvangtotaal.nl (klik erop voor een vergroting)

[naar boven]

Jouw Avontuur in BNO Vormberichten
BNO Vormberichten, maart 2008

[naar boven]

Jouw Avontuur in Okki
Okki nr. 17, 9 mei 2008

[naar boven]