Achtergrond

Jouw Avontuur
Jouw Avontuur is een geïllustreerd, interactief avonturenboek voor kinderen van 4 tot 10 jaar, zonder batterijen of elektronica. De lezer is zelf de hoofdpersoon en 'loopt' actief door het boek. Afhankelijk van de gekozen weg spelen zich verschillende scenario’s af.

Onderweg moeten, net als in een computerspel, objecten verzameld worden waar later in het verhaal weer om gevraagd wordt. Je moet bijvoorbeeld bij de bakker een roze koek kopen die je verderop bij de tovenaar weer nodig hebt. Doe je dat niet, dan blijf je in cirkels rondlopen. Omdat er talloze wegen zijn, is de duur en de loop van het verhaal iedere keer anders.

Ontwerper en bedenker Rianne van Duin over haar Jouw Avontuur: 'Kinderen van verschillende leeftijden reageren enthousiast en verrast. Ze vinden het vooral ongelooflijk dat een kartonnen boek reageert op hun handelingen en keuzes, terwijl ze dit van een computer grappig genoeg zonder meer aannemen.'

Rianne van Duin
Rianne (1978) is in 2005 afgestudeerd aan de afdeling visuele communicatie van de Design Academy Eindhoven. Sindsdien is ze werkzaam als ontwerper vanuit haar zelfgebouwde studio in de NDSM werf te Amsterdam Noord. Ze heeft onder andere opdrachten vervuld voor Fiep Amsterdam BV, Cinekd, Nederlands Architectuur Instituut en HEMA.

Kenmerkend voor Riannes werk zijn vooral interactie en het mixen van uiteenlopende media, materialen, technieken, stijlen en dimensies. Haar uitdaging is om de boodschap in haar werk meer een belevenis dan een verhaal te laten zijn. Om dit te bereiken zoekt ze naar een maximale relatie tussen vorm en inhoud van dat wat ze vertelt. Rianne houdt van felle kleuren in heldere beelden en ze zoekt graag onverwachte invalshoeken of ongebruikelijke combinaties. Het meest gelukkig wordt ze van knutselen, handwerk en bijzondere, mooie of gekke boekjes (maken). Riannes favoriete doelgroep: kinderen!

Kijk voor meer informatie, CV en werk op www.riannevanduin.nl.