Achtergrond

Jouw Avontuur
Jouw Avontuur is een geïllustreerd, interactief avonturenboek voor kinderen van 4 tot 10 jaar, zonder batterijen of elektronica. De lezer is zelf de hoofdpersoon en 'loopt' actief door het boek. Afhankelijk van de gekozen weg spelen zich verschillende scenario’s af.

Onderweg moeten, net als in een computerspel, objecten verzameld worden waar later in het verhaal weer om gevraagd wordt. Je moet bijvoorbeeld bij de bakker een roze koek kopen die je verderop bij de tovenaar weer nodig hebt. Doe je dat niet, dan blijf je in cirkels rondlopen. Omdat er talloze wegen zijn, is de duur en de loop van het verhaal iedere keer anders.

Ontwerper en bedenker Rianne van Duin over haar Jouw Avontuur: 'Kinderen van verschillende leeftijden reageren enthousiast en verrast. Ze vinden het vooral ongelooflijk dat een kartonnen boek reageert op hun handelingen en keuzes, terwijl ze dit van een computer grappig genoeg zonder meer aannemen.'

Rianne van Duin
Als klein kind al bouwde Rianne (1978) hele werelden van papier. Eindeloos zat ze te knutselen, van minuscule poppenhuisjes tot enorme luchtkastelen. Eigenlijk doet ze in haar werk hetzelfde, maar nu iets professioneler :-). Na haar afstuderen aan de Design Academy Eindhoven volgde ze masterclasses bij o.a. Philippe UG en Paul Johnson om zich te specialiseren in pop-up design en paper engineering. Riannes werk is (voor) klein en groot: van interactieve kinderboeken tot levensgrote pop-up theaterdecors. Ze blijft gefascineerd door de charme en eindeloze mogelijkheden van papier en de magische wereld tussen 2D en 3D.

Kijk voor meer informatie, CV en werk op www.riannevanduin.nl.